November 28, 2017

Please reload

Recente berichten

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten

Tropical Instant Sabbatical

January 29, 2018

Het is januari 2018 en ik zit in de schaduw op Boa Vista. Ik lees Irvin Yalom’s ‘Dichter bij het einde, terug bij het begin’ en ben geraakt door zijn inzichten, m.n. welke gaan over de dood en de begeleiding van mensen met kanker.

 

Drie jaar terug bleek ik twee chronische ziekten te hebben, w.o. een vorm van bloedkanker. Het goede nieuws is dat ik het weet, onder controle ben en er oud mee kan worden.

December 2016 liep ik echter wel met mijn man over een natuurbegraafplaats. Het gaf rust om mijn eigen einde en afscheid in perspectief te te plaatsen. We zochten naar ‘de’ plek. We vonden deze plek niet, maar bespraken wel onze wensen en verlangens. En we moesten ook heel veel lachen! Met het lezen van Yalom realiseer ik me het rouwproces dat ik heb doorgemaakt de afgelopen jaren en wat het me heeft gebracht. Zoals Yalom schrijft: ‘Ik heb niets nodig. Ik ben nergens bang voor. Ik ben vrij.’ Uhhh…meestal dan…..

 

Ik ga langs het strand lopen, naar de kitesurfers kijken, fantaseren of ik zelf ga leren kitesurfen. Ik ga door de branding naar die relaxte plek verderop. Ik ga alle ideeën die in mij borrelen opschrijven en ik zie wel wat ik daar ooit van uitvoer. Ik leef en wat is het leven mooi!

 

Verder lezen? In Instant Sabbatical gaat het hoofdstuk ‘Kill your darlings’ over afscheid nemen van idealen en dromen opdat je je aan nieuwe dromen kan gaan hechten. Zowel voor jou als individu als voor een team of organisatie. Ook in de introductieworkshop Instant Sabbatical gaan we hiermee aan de slag. In maart zijn er weer workshops. Je kan me ook al mailen als je interesse hebt!

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Volg ons
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Archief
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2017 by Elise Verberg. Proudly created with Wix.com